Türk ulusunu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline, evrensel değerlerin en önemlisi olan laiklik ilkesini yerleştirmiştir.
Laiklik, yalnızca din ve devlet işlerinin ayrılması değil, yurttaş olmaktan ulus olmaya kadar, duygu ve düşüncede, yönetim ve yaşamda çağdaş tutum, bilimsel yöntem ve akılcı yaklaşımı öngören bir dünya görüşü ve yaşam biçimini benimsemektir. Laik sistemde, devlet yönetiminin, siyasal, toplumsal, hukuksal, ekonomik tüm alanlar, bilimsel bulgularla, çağdaş uygarlığın verilerine ve gereksinmelerine göre düzenlenmesi ve uygulanması gerekir. Laiklik ilkesinin evrensel anlamının, bir yaşam biçimi olmasında yatmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk : "Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, İlerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz."
Bu vesile ile Laikliğin Anayasaya girişinin 84. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu sürece katkı veren TBMM üyelerini saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.